Bolsonaro: Umrlo 5.000 ljudi, pa šta, žao mi je, ali šta biste vi htjeli da uradim?
Žair Bolsonaro

Brazilski predsjednik na udaru kritika javnosti

Bolsonaro: Umrlo 5.000 ljudi, pa šta, žao mi je, ali šta biste vi htjeli da uradim?

Prema podacima brazilskog ministarstva zdravlja, broj potvrđenih smrtnih ishoda od Covid-19 u toj zemlji dostigao je 5.000.

Predsjednik Žair Bolsonaro, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je: "Pa šta ? Žao mi je, ali šta biste vi htjeli da učinim?", prenosi CNN.

Bolsonaro je uzvratio da, iako je njegovo srednje ime Mesjias, što na engleskom znači čudotvorac, on nije u stanju da stvara čuda.

Nešto kasnije je korigovao svoj ironičan odgovor rekavši: "Žao mi je zbog situacije u kojoj smo se našli. Izražavam svoju solidarnost sa onima koji su izgubili svoje voljene. Ali to je život, sjutra bih mogao i sam da budem žrtva".

Bolsonaro je izgubio podršku tokom epidemije koronavirusa i prema rezultatima nedavne ankete, sada samo 33 odsto Brazilaca smatra da on dobro obavlja svoj posao, 38 odsto ih misli da veoma loše obavlja predsjednički posao, a 26 odsto da je njegov učinak osrednji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.