Liga 1 otkazana, u Francuskoj nema fudbala do septembra
Liga 1

Vlada poručila da neće biti odigravanja mečeva ni iza zatvorenih vrata

Liga 1 otkazana, u Francuskoj nema fudbala do septembra

Posle Belgije i Holandije otkazan je i šampionat Francuske. Ovu odluku praktično je donijela Vlada Francuske, koja neće do septembra dozvoliti masovnija okupljanja na otvorenom kao mjera borbe protiv pandemije koronavirusa.

Na isti korak pod istim okolnostima odlučili su se i Holanđani, stoga te dvije federacije neće trpjeti sankcije UEFA, koja jeste tražila da se šampionati otkazuju tek kao krajnje rješenje, ali u zaključku je takođe navela da će se takva odluka uvažiti ako dođe jasna preporuka od vlade. Upravo to se dogodilo u Francuskoj, pošto je premijer Eduar Filip objavio da se nijedan sportski događaj, čak ni onaj iza zatvorenih vrata, neće održati sve do septembra.

Još se ne zna odluka fudbalskih vlasti kako će se registrovati prekinuti šampionat. U trenutku prekida prvi je Pari Sen Žermen sa 12 bodova više od Olimpika, koji je na mjestu koje direktno vodi u Ligu šampiona, dok je Ren treći i trebalo bi da ide u kvalifikacije. Neke informacije govore da će se prihvatiti stanje na tabeli, što znači da će biti proglašen šampion, ali i da će biti ispadanja, a u tom slučaju ta sudbina čeka Nim, Amijen i Tuluz. Kod Holanđana i Belgijanaca nije bilo ispadanja, mada su Belgijanci proglasili šampiona za razliku od komšija. U Španiji je predsjednik lige Havijer Tebas najavio da će sigurno biti ispadanja.

Ovo je veoma nezgodna situacija za Lion i Pari Sen Žermen koji su ostali u konkurenciji za Ligu šampiona, koja bi trebalo da se nastavi u avgustu mjesecu.

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.