Italija: Broj umrlih i zaraženih isti kao i prethodnih dana
Foto: Reuters

Počinje postepeno popuštanje mjera

Italija: Broj umrlih i zaraženih isti kao i prethodnih dana

Još 323 osobe zaražene novim korona virusom preminule su u Italiji, a novooboljelih je 2.086, čime je nastavljen trend od prethodnih dana.

Broj umrlih osoba u Italiji povećan je danas na 27.682, dok je zaraza do sada potvrđena kod 203.591 osobe, prenosi Beta.

Više mrtvih od Italije imaju jedino SAD, gdje je prema zvaničnim podacima umrlo više od 60.000 ljudi.

Italija je u osmoj nedelji restriktivnih mjera koje uključuju zabranu kretanja u cijeloj zemlji, a njihovo postepeno popuštanje počeće od sljedeće sedmice.

Vlasti Italije saopštile su ranije danas da je zemlja spremna za potencijalni drugi talas zaraze korona virusom, i u slučaju da bude veći od prvog, uslijed postepenog ukidanja vanrednih mjera.

Italija ima duplo više respiratora nego što joj je trenutno potrebno, dok je broj bolničkih kreveta na odeljenjima intenzivne njege povećan na 9.000, sa 5.200 koliko ih je bilo prije izbijanja epidemije korona virusa.

Zaraza korona virusom potvrđena je širom svijeta kod više od 3.180.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 220.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.