Velika Britanija revidirala broj mrtvih, broj znatno veći od jučerašnjeg
Ilustracija

Povećanje broja mrvih rezultat revizije smrti u staračkim domovima

Velika Britanija revidirala broj mrtvih, broj znatno veći od jučerašnjeg

Broj umrlih od novog koronavirusa u Velikoj Britaniji znatno je podignut danas, na 26.097, posle revizije kojom su uključeni smrtni slučajevi u domovima za stare, saopštile su zdravstvene službe.

Bilans umrlih juče, kada se odnosio samo na umrle u bolnicama od te bolesti, bio je 21.678, prenosi Beta.

Sa novim bilansom broj umrlih od koronavirusa u Britaniji je najveći u Evropi posle Italije.

Ukupno je potvrđeno 165.221 zaraženih tim virusom, odnosno 4.076 više nego prethodnog dana, rekao je ministar spoljnih poslova Dominik Rab na konferenciji za novinare.

Do sada su se u dnevnim bilansima zaraženih i umrlih ministarstva zdravlja navodili samo podaci iz bolnica. Upravnici domova za stare su označili uzbunu, smatrajući da ih je statistika zaboravila ali takođe da su ih zaboravile vlasti pri obezbjeđivanju testova i zaštitne opreme za zdravstveno osoblje.

Uopšte uzev, britanske vlasti procjenjuju da je pandemija krenula da opada, zaraze, hospitalizacije i smrtni slučajevi su jedan za drugim počeli da se smanjuju.

Vlasti ipak strahuju od ponovnog rasplamsavanja zaraze ako bi se ublažile mjere izolacije uvedene od 23. marta.

Prije nego što pređuna ublažavanje restrikcija vlasti žele da vide jasno smanjenje epidemije i da se osiguraju da imaju dovoljno sredstava za testiranje, trasiranje kontakata i zaštitu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.