Bečki poslastičari obustavili proizvodnju poslastica

Pandemija koronavirusa zaustavila proizvodnju čuvenih Saher torti

Bečki hotel "Saher", poznat širom svijeta po original Saher torti, zbog pandemije koronavirusa ne proizvodi ovu poslasticu, koju većina turista koja posjeti glavni grad Austrije ponese sa sobom u domovinu.

Umjesto da se proizvodi 1.000 Saher torti, kao što je to bilo prije pandemije, trenutno se ne priprema nijedna, prenosi Tanjug.

Prodaja poznatih torti je privremeno potpuno obustavljena.

Šef "Sahera" Matias Vinkler kaže da se ne isplati držati otvorenu proizvodnju za par komada Saher torti.

On je, u izjavi ORF-u, ukazao i na problem luksuznih hotela i naveo da je moguće da će proći tri do četiri godine do povratka na nivo prije pandemije koronavirusa.

Za visoku gastronomiju i hotelijerstvo, posebno je u vrijeme krize neophodno da se zadrže obučeni saradnici, naglasio je on.

Kazao je da već postoje i scenariji nakon koronavirusa.

Što se higijenskih propisa tiče, u luksuznom hotelijerstvu oni su svakako ispunjeni.

Šef "Sahera" naglasio je i da za predstojeće ljeto vlada velika nesigurnost.

Inače austrijska vlada najavila je da će hoteli moći od 29. maja ponovo da rade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.