U Hrvatskoj 15 novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe preminule
Ilustracija

Još 56 pacijenata izliječeno

U Hrvatskoj 15 novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe preminule

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 15 novooboljelih od korona virusa, 56 se oporavilo, a četvoro umrlo, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije, korona virus je potvrđen kod 2.062 osobe od kojih se dosad oporavilo 1.288, a umrlo 67. Hospitalizovano je 269 pacijenata od kojih se 19 nalazi na respiratorima. Ostali oboljeli liječe se kod kuće, prenosi Beta.

Direktorka Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević rekla je na konferenciji za novinare da su u Splitu umrle tri osobe, 76-godišnjak i dvije žene iz doma za starije – 84-godišnjakinja i 92-godišnjakinja, kao i 70-godišnjakinja u Zagrebu. Svi su imali pridružene bolesti.

Ukupno je testirano 34.476 osoba, u posljednja 24 časa 899.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i vodeći epidemiolog Krunoslav Capak rekao je da je posljednjih nekoliko dana korona virus potvrđen kod šest medicinskih sestara u Splitu koje su njegovale oboljele štićenike splitskog doma.

On je naveo da to stvara dodatne probleme splitskoj bolnici, jer svi kontakti zaraženih moraju u samoizolaciju, ali da s terena dolaze informacije da je situacija pod kontrolom.

Capak nije želio da odgovori na pitanje novinara je li član vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), o čemu su pisali pojedini mediji, rekavši da je to njegova "privatna stvar".

Mediji i opozicija posljednjih dana problematizuju neke odluke Nacionalnog kriznog štaba koje, kako se ocjenjuje, idu u prilog premijeru Andreju Plenkoviću i HDZ i nagađanju da bi redovni parlamentarni izbori umjesto na jesen, mogli da budu već u julu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.