Tivatski volonteri podijelili 6.5 tona pomoći
Foto: Opština Tivat

Pomoć podijeljenja socijalno ugroženim porodicama

Tivatski volonteri podijelili 6.5 tona pomoći

Uz podršku volontera i Opštine Tivat i značajnu tehničku podršku Komunalnog preduzeća Tivat, Opštinska organizacija Crvenog krsta je distribuirala setove paketa pomoći u hrani i higijenskim proizvodima. Radi se o namjenskoj pošiljci “Njemačke saradnje” i NVO “HELP”.

U saopštenju se navodi da je pomoć dostavljena korisnicima u njihovim naseljima, u skladu sa preporukama Nacionalnog kordinacionog tijela i uz neophodne zaštite kako korisnika tako i volontera koji su dostavljali pomoć.

Podjelom je obuhvaćeno 112 RE porodica, prema spisku koji je dostavio “HELP”.

"Podijeljena su 143 paketa hrane, 143 paketa higijenskih proizvoda, kao i 143 vreće brašna. Vrijednost donacije je 3,519.23 eura, a radi se o oko 6,5 tona pomoći. Asistentsku podršku pružili su volonteri iz Udruženja Egipćana, Džafer Brahimi i Ljuljeta Vučković", kazali su u Opštini Tivat.

Opštinski odbor Crvenog krsta Tivat će i sjutra i preksjutra nastaviti sa doniranjem sredstava za građane Tivta koji spadaju u socijalno ugruženu kategoriju. Planirano je dostavljanje pomoći u 50 domaćinstava, koju su finansirali građani i privrednici Tivta kao i Crveni krst Crne Gore.

"Ovo, naravno, nije kraj jer je druga etapa distribucije planirana poslije prvomajskih praznika i tokom maja za stanovništvo u stanju socijalne potrebe. Opštinski tim za zaštitu i spašavanje obezbijedio je magacinski prostor i prevoz za dopremanje i distribuciju svih kontigenata do sada uručene pomoći", poručili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.