Istražitelji imali dojavu o narkoticima

Španija: Zaplijenjeno četiri tone kokaina, uhapšeno 28 osoba (VIDEO)

Španska policija je zaplijenila četiri tone kokaina na otvorenom moru i uhapsila ukupno 28 osoba, saopšteno je u Madridu.

Kako dodaje policija, riječ je o organizaciji švercera narkotika koja je najvažnija u Galciji, španskom regionu poznatom po trgovini kokainom, prenosi Beta.

Istražitelji, koji su imali pomoć agenata američke agencije DEA i britanske i kolumbijske policije, imali su dojavu o dolasku broda sa drogom.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa, presretnut je na oko 20 nautičkih milja od španske obale, a na njemu je pronađeno četiri tone kokaina.

Policija je uhapsila 15 članova posade, uglavnom iz Bangladeša i Nepala, a na kopnu je uhapsila još 13 pripadnika te mreže.

Galicija je jedan od regiona za ulazak droge u Evropi. U novembru prošle godine presretnuta je podmornica u kojoj je pronađeno tri tone kokaina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.