Putin: Neradni dani do 11. maja, uspjeli smo da povećamo obim proizvodnje medicinski neophodnih stvari
Vladimir Putin

Putin: Neradni dani do 11. maja, uspjeli smo da povećamo obim proizvodnje medicinski neophodnih stvari

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u obraćanju naciji da se period neradnih dana u Rusiji produžava do 11. maja, navode ruski mediji.

Putin je u svom obraćanju naglasio da je država uspjela da poveća proizvodnju respiratora, maski i lijekova protiv virusa korona, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Rusija je od nule počela proizvodnju cijelog niza lijekova tokom perioda pandemije, te da se svakodnevno proizvodi do 150.000 testova i 100.000 zaštitnih odijela za ljekare.

On je podsjetio da se početkom godine u Rusiji proizvodilo 60 do 70 respiratora, ali da je u aprilu taj broj dostigao 800 jedinica, te da se u maju očekuje i 2.500 uređaja.

"Međutim, i građani treba da poštuju režim samoizolacije jer vrhunac epidemije još nije prošao. Što strože budemo poštovali zahtjeve samoizolacije, brže će sve ovo proći", dodao je Putin, prenosi ruska novinska agencija "Sputnjik".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.