Pompeo zahvalio Đukanoviću: CG naš važan partner, nova novčana pomoć od SAD
Majkl Pompeo

"Ponosno prilažemo 300.000 američkih dolara u zdravstenoj pomoći i 15.000 dolara u medicinskoj opremi"

Pompeo zahvalio Đukanoviću: CG naš važan partner, nova novčana pomoć od SAD

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majkl Pompeo uputio je u ime predsjednika Donalda Trampa, pismo zahvalnosti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za telegram saučešća povodom žrtava izazvanih pandemijom novog koronavirusa.

"Kao prvi Državni sekretar SAD koji je posjetio Vašu zemlju,osjećam naročito snažnu povezanost sa Crnom Gorom i nadam se da ćete Vi i narod Crne Gore prihvatiti naše molitve i našu podršku u ovim teškim vremenima. 

Takođe, želim da prenesem da najiskrenije cijenimo pomoć Vlade Crne Gore u povratku naših državljana u Sjedinjene Američke Države. Omogućili ste da se gotovo 100 državljana SAD sa zakonitim stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori bezbjedno vrati svojim domovima i porodicama", naveo je Pompeo.

On je istakao da saveznici jedni drugima pomažu kada nastupi vrijeme potrebe.

"Stoga ponosno prilažemo 300.000 američkih dolara u zdravstenoj pomoći i 15.000 dolara u medicinskoj opremi za borbu protiv epidemije COVID-19 u Crnoj Gori. Ova nova pomoć učvršćuje dugoročno investiranje SAD u Crnoj Gori koje ukupno iznosi više od 332 miliona dolara i uključuje više od milion dolara za zdravstvo" kazao je Pompeo.

On je istakao da je veliko zadovoljstvo što su svjedoci da američke firme aktivno pojačavaju aktivnosti kojima pomažu Crnoj Gori u zdravstvenom sektoru. 

"Stara izreka kaže da kada se nađeš u krizi saznaš ko su ti prijatelji. Crna Gora nije samo prijatelj Sjedinjenim Američkim Državama, već i važan partner koji poštuje svoje obaveze u suočavanju sa velikim brojem različitih opasnosti po regionalnu i globalnu sigurnost. Radujem se produbljivanju partnerstva između Sjedinjenih Država i Crne Gore u zajedničkom djelovanju  sa ciljem da se pobijedi COVID-19  i povrati bezbjednost i prosperitet  za naše narode", zaključio je Pompeo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.