Premijer liga bi se mogla nastaviti 8. juna
Ilustracija

Premijer liga bi se mogla nastaviti 8. juna

Engleski prvoligaši nadaju se da će moći da nastave prvenstvo 8. juna i da ga završe u julu, prenosi BBC.

Premijer liga ove nedjelje pokreće "Projeka Restart" prema kojem bi se klubovi mogli da vrate u puni trening do 18. maja, što bi im omogućilo nastavak takmičenja dvadesetak dana kasnije.

U petak će da se održi sastanak svih klubova na kojem će da se raspravljaju o uslovima povratka takmičenju koje je prekinuto 13. marta zbog pandemije koronavirusa.

Na tom sastanku će da se odluči na kojim stadionima će se moći da igraju preostale 92 utakmice do kraja sezone, iako se očekuje kako neće da bude gledalaca na tribinama, pa će utakmice da se besplatno prenose.

Ipak, posljednju riječ u vezi sa nastavkom Premijeršipa imaće vlada Velike Britanije koja je donijela pet mjera koje se moraju da ispune od kojih je jedna pojačano testiranje na koronavirus.

Uoči prekida sezone, lider Premijer lige Liverpul imao je 25 bodova više od prvog pratioca Mančester sitija, koji ima utakmicu manje.

S obzirom na suspenziju "građana" iz Evrope, na preostalim pozicijama koje vode u Ligu šampiona bili su Lester siti, Čelsi i Mančester junajted, ispred Vulverhemptona, Šefild junajteda, Totenhema i Arsenala.

U zoni ispadanja su Norič, Aston Vila i Bornmut koji ima isti broj bodova kao Votford i Vest Hem, koji su "iznad crte".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.