Saslušano sedam sveštenika zbog  prisustva sahrani
Foto: EPA/EFE

OB Cetinje

Saslušano sedam sveštenika zbog prisustva sahrani

Sveštenici Aleksandar Lalilić, Danijel Jovanović, Eustatije Ivanović, Krisnat Bojović, Nikolaj Antičević, Rafailo Boljević i Hariton Živkov saslušani su juče u Odjeljenju bezbjednosti (OB) Cetinje zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića, prošle nedjelje na Rijeci Crnojevića.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, oni su policijskim službenicima kazali da su na sahrani Jovićevića bili u svojstvu vjerskih lica, na poziv porodice.

Danu je potvrđeno da je saslušanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija planirano za četvrtak, a on bi iskaz trebalo da da u cetinjskom tužilaštvu.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju ranije je saopšteno da prikupljaju podatke da li je došlo do kršenja zabrana, koje je propisalo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, i da li je eventualno izvršeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Obavještenja će se prikupiti od svih lica za koja postoji osnov sumnje da su izvršila predmetno krivično djelo. Što se tiče mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, obavještenja od njega će biti prikupljena od strane državnog tužilaštva Cetinje. Planirano je da druga lica obavještenja daju u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje”, rekao je ranije za Dan zamjenik rukovodioca ODT Cetinje Duško Milanović.

Mitropolit Amfilohije služio je opijelo istoričaru Jovićeviću, da bi pola sata nakon sahrane, policija njemu, sveštenicima, porodici pokojnika i poslaniku Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću uručila pozive da se jave u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje.

Sahrani je, kako je ranije saopšteno, prisustvovao i ambasador Srbije Vladimir Božović, koji ima diplomatski imunitet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.