Novak Đoković i Dominik Tim

Tim odbio Đokovićev predlog

"Niko od slabije rangiranih igrača se ne bori za život, doniraću novac ljudima i institucijama kojima je stvarno potreban"

Austrijski teniser Dominik Tim jedan je od bolje rangiranih igrača koji neće davati novac onim manje uspješnim.

To je indirektno potvrdio u intervjuu za austrijski "Kronen Zeitung"..

Trenutno treći teniser planete je istakao "neprofesionalnost" određenih slabije rangiranih igrača kao razlog svoje odluke.

"Niko od slabije rangiranih igrača ne mora da se bori za život. Vidio sam igrače na ITF turu koji nisu posvećeni ovom sportu 100 odsto. Mnogi od njih su poprilično neprofesionalni. Ne vidim razlog zbog kojeg bih im dao svoj novac", rekao je Tim, prenosi B92.

Predlog da se slabije rangiranim igračima pomogne pokrenuo je Novak Đoković, u saradnji sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i ostalim članovima Savjeta igrača.

Plan je bio da igrači u Top 100 finansijski pomognu određenim svotama onima koje će suspenzija sezone zbog pandemije koronavirusa najteže pogoditi.

"Radije bih donirao novac ljudima i ustanovama kojima je to stvarno potrebno. Ne postoji ni jedna profesija na svijetu gdje su vam velika primanja i uspjeh garantovani na početku karijere. Niko od najbolje rangiranih igrača ništa nije uzeo 'zdravo za gotovo'. Svi smo morali da se borimo kako bismo bili u gdje jesmo", dodao je Tim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.