Mladi online o očuvanje prirode NP Prokletije
NVO Green Home

Green Home organizovao radionicu sa kolegama iz Albanije i Kosova

Mladi online o očuvanje prirode NP Prokletije

NVO Green Home je u saradnji sa NVO EcoAlbania iz Albanije i NVO ERA sa Kosova održala tri online treninga, na kojima je učestvovalo 15 mladih iz Crne Gore, Albanije i Kosova.

Tokom treninga učesnici su imali priliku da naučite više o izazovima u oblastima očuvanja prirode prekograničnog područja Nacionalnog parka Prokletije, u  socio-ekonomskom aspektu ovog područja, kao i o mogućnostima za razvoj turizma.

"Mladi su imali priliku da se proaktivno uključe u svaki od segmenata treninga, kroz različite zadatke i diskusiju o izazovima na području Prokletija", navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da će u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima edukacije u sledećem periodu, te će nastaviti organizaciju kampova u Crnoj Gori, Albaniji i na Kosovu tokom koje će mladi imati priliku da prošire znanje i razmijene stavove i iskustva vezano za ove teme.

Ova aktivnost se realizovala u okviru projekta „Prekogranični dijalog – saradnja mladih za prekogranične dinarske Alpe“, koji je podržan od strane Regionalne kancelarije za razvoj mladih – RYCO.

"Cilj projekta je ostvarivanje saradnje među mladima iz Albanije, Kosova i Crne Gore, kao i povećanje ekološke svijesti o zaštiti i promociji prekograničnog područja Prokletija", zaključili su u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.