Procesuirane 22 osobe zbog moguće zloupotrebe
Foto: UP

Akcija "Potvrda"

Procesuirane 22 osobe zbog moguće zloupotrebe

Saobraćajna policija je 25. i 26. aprila realizovala pojačanu kontrolu međugradskog saobraćaja i operativnu akciju "Potvrda".

Zbog osnova sumnje da se radi o nekom vidu zloupotrebe izdate potvrde, procesuirane su 22 osobe, dok su za 21 osobu spisi predmeta dostavljeni tužiocu na ocjenu i dalje odlučivanje, saopštila je Uprava policije.

"Kako je evidentno da se od strane vozača koji upravljaju vozilima u međugradskom saobraćaju i dalje koristi veliki broj potvrda o izuzeću od zabrane međugradskog saobraćaja, a koje su vozačima i drugim licima izdala pravna lica, u cilju kontrole i provjere vjerodostojnosti i validnosti izdatih potvrda, službenici saobraćajne policije su 25. i 26. aprila 2020 godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja i operativnu akciju 'Potvrda', navode u saopštenju.

Ističu da je prilikom sprovođenja akcije i kontrole vozača i saputnika u vozilima izvršena kontrola 1.033 osoba koje su posjedovale potvrdu o izuzeću od zabrane u međugradskom saobraćaju.

"Zbog osnova sumnje da se radi o nekom vidu zloupotrebe izdate potvrde nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem procesuirana su 22 lica, dok su za 21 lice spisi predmeta dostavljeni tužiocu na ocjenu i dalje odlučivanje", navode u saopštenju.

Službenici Uprave policije će, kako navode, i u narednom periodu, dosljedno i bez izuzetka, nastaviti sa kontrolama svih učesnika u saobraćaju, u dijelu odvijanja međugradskog saobraćaja, sa posebnim akcentom na kontroli validnosti i vjerodostojnosti izdatih potvrda o izuzeću od zabrane međugradskog saobraćaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.