Moćna i ukusna: Pita od praziluka
Ilustracija

Moćna i ukusna: Pita od praziluka

Brza pita koja je veoma ukusna i kada se ohladi.

Sastojci:

750 g kora za gibanicu

5 strukova praziluka

šolja pirinča

šoljica ulja

šolja kisjele vode

suvi biljni začin

biber i so

Priprema:

Očistite i operite praziluk i isjecite ga na sitne kolutove. Propržite ga na ulju, malo posolite i dodajte suvi biljni začin.

Pirinač skuvajte, ocijedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promiješajte.

Svaku koru poprskajte kisjelom vodom i filujte po cijeloj kori. Ređajte kore u podmazan pleh i tako dok sve ne utrošite.

Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kisjelom vodom. Stavite pitu u zagrijanu rernu i pecite na umjerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Prijatno!

 

Izvor: Stvar ukusa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.