Južna Koreja: Kim Džong Un je živ i zdrav
Kim Džong Un

Južna Koreja: Kim Džong Un je živ i zdrav

Južna Koreja je saopštila da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un "živ i zdrav", u vrijeme spekulacija u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem.

Spoljnopolitički savjetnik južnokorejskog predsjednika Mun Džae Ina rekao je za CNN da je Kim Džong Un "živ i zdrav", da od 13. aprila boravi u oblasti grada Vonsan, i da za sada "nisu uočena nikakva sumnjiva kretanja".

Zdravstveno stanje Kim Džong Una postalo je tema u svjetskim medijima kada se 15. aprila nije pojavio na proslavi godišnjice rođenja njegovog dede Kim Il Sunga, osnivača Sjeverne Koreje.

Prema navodima državne agencije KCNA, Kim je četiri dana prije toga bio na sastanku Politbiroa Radničke partije Koreje.

List Dejli NK prenio je nedavno da je Kim operisan zbog kardiovaskularnih problema i da se oporavlja posle hirurške intervencije.

CNN je ove nedjelje prenio riječi neimenovanog američkog zvaničnika da SAD prate obavještajne podatke da je Kim "u smrtnoj opasnosti posle operacije".

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je u srijedu da medijski navodi da je Kim ozbiljno bolestan nisu potvrđeni, ali nije naveo da li je bio u kontaktu sa zvaničnicima u Pjongjangu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.