Zaražen vladika David koji je pozivao vjernike na liturgije

Kako Nova.rs nezvanično saznaje iz izvora bliskih SPC, episkop kruševački David Perović zaražen je koronavirusom i prebačen na liječenje u Zemunsku bolnicu.

Kako nam je rečeno, Perović je prošle nedjelje služio vaskršnju liturgiju, a prethodno je, nakon što su u čitavoj zemlji uvedene mjere zabrane okupljanja, pozivao vjernike da dolaze u hramove.

“Sve vrijeme treba da budemo u vjeri i vjerom da se hranimo. Da dolazimo u hramove, da ne izostavljamo dolazak u hramove. Ne da se brojimo na grupe 10, 20, do stotinu najviše. Svi treba da dolazimo u hramove”, poručivao je vernicima Episkop Perović.

Portal Nova.rs je ranije objavio da su  prethodne nedjelje testirane osobe koje su služile vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save. Kako je tada rečeno, više od dvadeset osoba je testirano, a među zaraženima je i vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.