Ženu greškom proglasili žrtvom koronavirusa, porodica ne zna čiji pepeo ima u stanu
Ilustracija

Ženu greškom proglasili žrtvom koronavirusa, porodica ne zna čiji pepeo ima u stanu

Jedna 74-godišnja stanovnica Ekvadora koja je greškom proglašena žrtvom epidemije koronavirusa u toj zemlji ipak je živa, a do zabune je došlo usljed zamjene identiteta u bolnici u kojoj je liječena od respiratornih problema.

Pošto je prošlog mjeseca obaviještena o njenoj smrti, porodica Albe Maruri dobila je i njene navodne posmrtne ostatke posle kremacije, prenosi BBC.

Međutim, Marurijeva se u četvrtak u bolnici probudila iz tronedjeljne kome, zatraživši od ljekara da telefonom pozovu njenu sestru. Članovi njene porodice bili su presrećni kada su saznali da je ona ipak živa, ali sada ne znaju čiji pepeo se nalazi u njihovom stanu.

Nećak Marurijeve izjavio je da je, poslije njene navodne smrti, porodici u mrtvačnici bolnice pokazano tijelo žene koja je donekle ličila na nju, ali da ipak nisu mogli da uoče da je riječ o grešci budući da su, zbog opasnosti od zaraze, tijelo vidjeli samo iz daljine.

Bolnica u Gajakilu, epicentru zaraze koronavirusom u Ekvadoru, izvinila se porodici zbog greške, prouzrokovane haotičnim stanjem u toj ustanovi po izbijanju epidemije.

U Ekvadoru je zabilježeno više od 22.000 slučajeva COVID-19, a broj preminulih je blizu 600.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.