Srbija: Policijski čas od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedjeljka 4. maja
Foto: Profimedia

Srbija: Policijski čas od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedjeljka 4. maja

Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedjelje trajati od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedjeljka 4. maja u 5 časova ujutru.

Vlada je tu mjeru donijela s obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum.

Građani stariji od 65 godina, moći će, počevši od ponedeljka, 26. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas poslije ponoći, najviše šest stotina metara od mjesta stanovanja.

Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Vlada je uputila Narodnoj skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila vlada uz supotpis predsjednika Republike Srbije i predsjednice Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.