Španija: Djeca šetala ulicama prvi put poslije 6 nedjelja (FOTO)
Sa ulica Španije

Jedva dočekali

Španija: Djeca šetala ulicama prvi put poslije 6 nedjelja (FOTO)

Dječja graja vratila se na ulice Španije prvi put poslije šest nedjelja, jer je Vlada te zemlje ukinula strogu zabranu izlaska iz kuća svojim najmlađim građanima.

Španska vlada prvi put je jutros dozvolila izlazak djeci mlađoj od 14 godina, poslije 44 dana potpune izolacije. 

800

Oni sada mogu da šetaju sa roditeljem do sat vremena u krugu od jednog kilometra od kuće. 

"Ovo je divno! Ne mogu da vjerujem da je prošlo šest nedjelja", rekla je Suzan Sabate, majka trogodišnjih blizanaca koji su nosili maske na licu. 

"Moji dječaci su vrlo aktivni. Bili su oduševljeni danas kada smo im dali skutere i krenuli ka ulaznim vratima". 

1587903491851

Djeca mogu da ponesu jednu igračku sa sobom, ali im nije dozvoljeno da se igraju sa drugom djecom i treba da održavaju jedan metar udaljenosti od drugih ljudi. 

Parkovi su zatvoreni, a vlasti preporučuju da i roditelji i djeca peru ruke prije i poslije izlaska. 

1587903551958

Španija je jedna od zemalja sa najstrožim mjerama u svijetu u borbi protiv koronavirusa, jer je i među najpogođenijim epidemijom. 

Registrovano je skoro 225.000 oboljelih i više od 23.000 umrlih od posljedica COVID-19, iako se smatra da je prava brojka mnogo veća. 

Stroge mjere su pomogle smanjenju dnevne stope zaraženih koja je prije mesec dana bila veća od 20 odsto dok je ove nedjelje pala na ispod 2 odsto, ublaživši tako pritisak na bolnice koje su bile na ivici kolapsa. 

Vlada planira da od sljedeće nedjelje dozvoli odraslima izlazak kako bi mogli individualno da se rekreiraju. 

Trenutno je dozvoljeno kretanje samo zbog kupovine hrane i ljekova i odlaska na posao

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.