Dan sjećanja na žrtve koncentracionog logara Jasenovac

Vučić: Srbija je ona snaga u regionu koja promoviše mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija i njen narod upravljaju svojom sudbinom, bez ikakve želje da upravljaju sudbinama drugih, i da je Srbija danas "mnogo jača nego što je bila juče, dovoljno jaka da svima može da pružio ruku bez straha i bez prijetnji", napominjući da je Srbija "ona snaga u regionu koja promoviše mir".

"To smo uspjeli od onog trenutka kad smo prekinuli da zaboravaljamo i prekinuli sa višedecenijskim dodvoravanjima", rekao je Vučić nakon što je položio vijenac u Spomen parku u Sremskoj Mitrovici povodom Dana sjećanja na žrtve koncentracionog logara Jasenovac, navodeći se se predugo "ćutalo o genocidu nad Srbima u NDH".

On je rekao da je Srbija danas svjesna svoje istorije, "svog naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim državama u okruženju".

"I nema ona danas nikakvih pretenzija prema bilo čijem tuđem, ne bavi se teritorijama i osvajanjima, ne želi nikog da otjera, ali istovremeno nema nikakvu namjeru da odustane od onog što je njeno, nikog ne ugrožavajući", rekao je Vučić.

Kako je dodao, "identitet, kultura, tradicija, sjećanje jesu prava koja priznajemo drugima, ali ih zadržvamo čvrsto i za sebe", prenosi Beta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.