Poginuo rudar u rudniku na Sjeveru Kosova
Ilustracija

Poginuo rudar u rudniku na Sjeveru Kosova

Rudar iz centralne Srbije poginuo je u subotu na radilištu rudnika Crnac, na krajnjem Sjeveru Kosova, kada se dio stijene koji je bušio obrušio na njega, potvrđeno je za Kossev u menadžmentu Trepče.

Kako je rečeno, nije u pitanju radnik Trepče, već izvođača radova. Tijelo je izvađeno u kasnim popodnevnim časovima i trebalo je da bude poslato na obdukciju u Prištinu, piše portal Kossev.

U menadžmentu takođe potvrđuju da su o svemu obaviješteni, odnosno da su na licu mjesta bili nadležni organi i policija, a kontaktiran je i dežurni tužilac.

Međutim, portparol Kosovske policije za region Sjever, poručnik Branislav Radović, do jutros nije imao informaciju o toj tragediji. Ostali detalji za sada nisu poznati.

"Crnac" je rudnik olova, cinka i srebra na Rogozni i ima okno na teritoriji opštine Leposavić, dok se glavni kopovi nalaze duboko pod zemljom na teritoriji Novog Pazara, gdje takođe postoje ulazi za rudnik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.