Preko 5.000 putnika u toku epidemije
Sa podgoričkog aerodorma, foto: Gov.me

Aerodromi CG

Preko 5.000 putnika u toku epidemije

Aerodromski radnici su od obustave komercijalnih letova oposlužili više od pet hiljada putnika za koje je organizovan poseban prevoz, poštujući predviđene epidemiološke procedure, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

"Iako su prvi u kontaktu sa putnicima koji dolaze iz područja ugroženih novim Korona virusom, do sada nismo imali niti jedan slučaj zaraženih radnika, što govori o striktnom poštovanju procedura koje su predviđene u ovoj situciji. Vrlo smo ponosni na naše kolege iz operative koji su od 18. marta opslužili preko pet hiljada putnika, kroz 148 letova", kazao je Orlandić.

Podsjećamo da je Vlada Crne Gore, nakon obustave vazdušnog saobraćaja zbog prevencije širenja Korona virusa, preduzela posebne mjere transporta stranaca koji žive i rade u Crnoj Gori do njihovih matičnih zemalja, kao i dovođenje kući naših državljana koji žive u inostranstvu.

Od kako je uvedena obustava komercijalnih letova, Naredbom Ministasrtva zdravlja, podgorički Aerodrom je opslužio 5117 putnika, za koje su organizovani posebni letovi, navode iz kompanije.

"U akcijama dovođenja naših državljana iz inostranstva, opsluženo je 1930 putnika, koji su prevezeni sa 74 leta. Iz Crne Gore je ispraćeno 3187 stranaca koji su ovdje živjeli i radili, do njihovih matičnih zemalja. Putnici su doputovali posebno organizovanim letovima iz Mađarske, Austrije, Ruske Federacije, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Francuske, Turske, Italije, Španije, Srbije, Poljske, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Holandije", navodi se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.