Kim Džong Un u kritičnom stanju, bori se za život
Kim Džong Un

Kim Džong Un u kritičnom stanju, bori se za život

Kina je poslala svoj ljekarski tim u Sjevernu Koreju zbog lidera te zemlje Kim Džong Una koji je u teškom stanju, prenose svjetski mediji.

Dejli mejl piše o teškom stanju lidera Sjeverne Koreje, pozivajući se na tri izvora bliska sjevernokorejskom vrhu države.

Japanski mediji objavili su da je Kim Džong Un u "Vegetativnom stanju" posle operacije srca koja je obavljena početkom mjeseca.

Prema informacijama pojedinih medija,Kimu početkom mjeseca naglo pozlilo, uhvatio za grudni koš i sručio na zemlju. Hitno je prevezen u bolnicu na reanimaciju, a nedugo potom mu je izvršena i operacija na srcu.

Podsjetimo, poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gdje je Kim Džong Un nestao. Sumnjalo se da je napustio Pjongjang zbog korona virusa, a potom su počele da se pojavljuju informacije da je teško bolestan.

Japanski list "Yomiuri Shimbun" objavio je, pozivajući se na izvore upoznate sa trilateralnim razgovorima između Južne Koreje, SAD i Japana, da Sjeverna Koreja priprema plan za nepredviđene slučajeve koji bi nadgledao prenos moći na mlađu sestru Kim Džong Una, Kim Jo Džong u slučaju nužde.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.