Merkel: Tokom predsjedavanja EU biće razmatrana i ekološka pitanja
Angela Merkel

Merkel: Tokom predsjedavanja EU biće razmatrana i ekološka pitanja

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će u fokusu predstojećeg njemačkog predsjedavanja Evropskom unijom da bude kriza izazvana novim koronavirusom, ali da neće da bude zanemarena druga pitanja, prije svega klimatske promjene i ekologija.

"Moramo da se potrudimo da uradimo nešto da ekonomski ojačamo Evropu, da uradimo nešto za socijalnu koheziju i da mislimo o budućnosti, a to uključuje klimu i pitanja zaštite životne sredine", rekla je Merkel povodom njemačkog predsjedavanja Unijom.

Njemačka će 1. jula da preuzme od Hrvatske šestomjesečno predsjedavanje Evropskom unijom.

Merkel je upozorila na drastičan ekonomski pad zbog pandemije koronavirusa i ocijenila da je u narednim nedjeljama i mjesecima važno  da se pokaže zajedništvo unutar EU.

Navela je da će da se pojavi pitanje načina izgradnje efikasnog evropskog zdravstvenog sisitema u svim članicama EU i dodala da želi da na kraju njemačkog predsjedavanja bude "više Evrope".

Lideri EU su ove nedjelje postigli dogovor o obimnom planu oporavka, ali tek treba da usaglase naredni sedmogodišnji budžet Unije, prenosi Beta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.