U poslednja 24 sata u Srbiji umrlo sedam osoba, ukupan broj 151
Ilustracija

U poslednja 24 sata u Srbiji umrlo sedam osoba, ukupan broj 151

U proteklih 24 sata u Srbiji je umrlo sedam osoba od posledica korona virusa, pa je ukupan broj umrlih tokom pandemije povećan na 151, saopšteno je danas.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je na konferenciji Kriznog štaba Vlade za novinare u Beogradu da je u prethodna 24 sata registrovano 296 novozaraženih među 5.051 testirane osobe, pa je ukupan broj oboljelih u Srbiji od početka epidemije 7.779.

Među osobama koje su umrle u prethodna 24 časa su četiri muškarca i tri žene, a procenat smrtnosti do danas iznosi 1,94.

U bolnicama je 3.135 inficirani,h a 91 osoba je na respiratoru.

Izliječene su 1.152 osobe koje su bile inficirane.

Od početka pandemije, U Srbiji su testirani uzorci ukupno 59.938 osoba koje su ispunjavale "kriterijume definicije slučaja".

U 30 ustanova za smještaj korisnika socijalne zaštite potvrđeno je prisustvo infekcije, a obolio je 531 korisnik i 131 zaposleni.

Do sada je izliječeno 55 korisnika i 10 zaposlenih u tim ustanovama.

U ustanovama socijalne zaštite u Srbiji, medju kojima su većina domovi za stare, do sada ukupno korona virusom zaražen 531 korisnik i 131 zaposlenih.

To je rekla Darija Kisić Tepavčević, zamjenica direktorke Instituta Srbije za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Prisustvo korona virusa utvrđeno je u 30 ustanova socijalne zaštite, a ukupno je izliječeno 55 korisnika tih ustanova i deset zaposlenih.

Najveći broj zaraženih korona virusom je u Gerontološkom centru u Nišu 169 zaraženih koji su svi hospitalizovani, prenosi Beta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.