Proglašena mrtvom, pa se probudila u bolnici posle mjesec dana
ilustracija

Greška identiteta

Proglašena mrtvom, pa se probudila u bolnici posle mjesec dana

Pacijentkinja je tri nedelje bila bez svijesti, probudila se u bolnici Gvajakila u Ekvadoru, gdje je primljena usred epidemije koronavirusa i proglašena mrtvom zbog greške identiteta, saopštila je njena porodica.

Smrt Albe Maruri (74) proglašena je 27. marta, pošto je primljena u bolnicu zbog visoke temperature i disajnih problema. Njena porodica je nedelju dana kasnije dobila posmrtne ostatke, koji nisu identifikovani, i kremirala tijelo.

Pacijentkinja je bila u nesvjesnom stanju tokom tri nedelje i sa "ludnicom" nastalom zbog epidemije koronavirusa, pobrkana su imena pacijenata i ona je greškom proglašena mrtvom, rekao je njen nećak.

Pacijentkinja se probudila i osvijestila u četvrtak. Tada je ljekarima dala ime i broj telefona svoje sestre uz molbu da je pozovu i da dođe da je posjeti.

"Ljekari su potom otišli kod sestre pacijentkinje i utvrdili grešku", rekao je njen nećak i dodao da se još ne zna čiji su posmrtni ostaci kremirani.

Maruri se oporavlja i dobro je, navela je njena porodica i dodala da će od bolnice tražiti obeštećenje za kremaciju, kao i za bol i tugu zbog greškom proglašene smrti.

"Moja sestra se oporavlja u bolnici i čeka kada će je otpustiti. To je čudo. Prošlo je skoro mjesec dana od njene navodne smrti. A ja sam dala na kremaciju posmrtne ostatke neke druge osobe", rekla je sestra Albe Maruri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.