U Republici Srpskoj 39 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule
Ilustracija

Zaraženo osam medicinskih radnika

U Republici Srpskoj 39 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj potvrđeno je 39 novih slučajeva zaraze virusom korona, a među oboljelima je i osam medicinskih sestara i tehničara, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Kako su dodali, za posljednja 24 sata testirano je 765 laboratorijskih uzoraka iz 38 opština.

Dvadeset tri osobe su iz Banjaluke, po tri iz Laktaša i Prijedora, po dvije iz Gradiške i Kotor Varoša, te po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Kozarske Dubice, Oštre Luke, Pala i Kalinovika.

"Kod većine osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona riječ je o bliskom ili porodičnom kontaktu sa ranije potvrđenim slučajevima, dok dio osoba nije mogao da navede epidemiološku vezu sa pozitivnim slučajem", navodi se u saopštenju, prenose Nezavisne novine.

Prema polnoj strukturi oboljelih 16 je žena i 23 muškaraca. Tri žene su starije dobi, deset srednje i tri mlađe životne dobi. Osam muškaraca je starije, 12 srednje, a trojica su mlađe životne dobi.

Među zaraženima je šest medicinskih radnika sa Univerzitetskog kliničkog centra RS i dvoje iz bolnice u Gradišci.

Dvije osobe zaražene virusom korona preminule

U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Riječ je o šezdesetpetogodišnjoj pacijentkinji iz Banjaluke koja je posljednjih 10 dana bila hospitalizovana u Klinici za infektivne bolesti i osamdesetšestogodišnjem pacijentu takođe iz Banjaluke koji je liječen u Klinici za infektivne bolesti od 28. marta.

Iz UKC-a navode sa su oba pacijenta imala više hroničnih udruženih oboljenja.

U Republici Srpskoj od početka epidemije preminule su ukupno tri osobe kod kojih je bilo potvrđeno prisusvo Covid-19.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.