Vlasnici bordela u Austriji traže pomoć zbog krize izazvane koronavirusom
Ilustracija

"Ako država ne pomogne do jeseni će mnogi otići u stečaj"

Vlasnici bordela u Austriji traže pomoć zbog krize izazvane koronavirusom

Pošto se još ne nazire kraj restrikcijama za noćni provod u Austriji, mnogi vlasnici „crvenih fenjera“ traže pomoć od Vlade.

Vlasnici dva najpoznatija lanca javnih kuća u Austriji, Herald Hauke, vlasnik jednog od "Laufhausa“, i Kristof Lilaher, vlasnik "Fan Palasta“, angažovali su poznatu pravnicu Aristid Vagner da ih zastupa i ukaže na teško stanje u kojem se zbog pandemije koronavirusa našao "najstariji zanat”, prenosi Tanjug.

Bečki dnevnik Esterajh je objavio upozorenje da vlasnici bordela neće moći još dugo da izdrže i da će do jeseni mnogi otići pod stečaj.

Najveći problem sa kojim se suočava ovaj sektor je to što banke ne žele da im zbog vrste djelatnosti, ali i niskih garancija, odobre kredite.

Vagnerova upozorava javnost, da će se, ukoliko dođe do stečaja, mnoge prostitutke ponovo naći na ulici, što će, osim što je ilegalno, umnogome doprinijeti još gorem položaju ovih žena.

Zastupnica najavljuje da će provjeriti sve pravne mogućnosti koje ovoj "privrednoj djelatnosti“ stoje na raspolaganju.

Slični apeli i upozorenja ne dolaze samo iz Austrije. Prethodnih dana sličan apel su uputile i seksalne radnice u Francuskoj, gdje postoji i dodatni pravni problem, jer po francuskim zakonima obavljanje ove djelatnosti nije kažnjivo, ali se krivično gone tražioci usluga. Ovakav zakon je donijet, navodno, da bi se zaštitila prava žena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.