Uskoro optužnica za ubistvo policajca u Igalu
Foto: Pobjeda

Iskazi svjedoka opovrgli odbranu albanskih državljana

Uskoro optužnica za ubistvo policajca u Igalu

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi ubistva policajca Milutina Lekovića (41) opovrgli su odbrane albanskih državljana Nure Hasanaj (68) i njenih sinova Lulzima (49) i Luana (43) Hasanaja da 15. decembra prošle godine u Igalu nijesu pucali na policajce, jer kod sebe nijesu imali pištoj. Nure Hasanaj je tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli "da je tada njegov pištolj opalio“.

Prema saznanjima Pobjede, optužnica u ovom predmetu uskoro će biti podignuta s obzirom na to da je u okviru ove istrage saslušano četri od ukupno pet svjedoka i odrađena su sva naložena vještačenja osim balističkog nalaza. Tvrdnje albanskih državljana pred višim državnim tužiocem opovrgao je i sadržaj video-nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Podsjećamo, nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su 15. decembra prošle godine da je Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušao da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Prema navodima naredbe za istragu, u koji je Pobjeda imala uvid, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ,,dacia duster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost. Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta. Video-snimak sa kamera Prve banke prikazuje kako su okrivljeni Lulzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubistvo Milutina Lekovića.

"Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su se dali u bjekstvo. Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unaprijed dogovorenom lišavanju života Lekovića i bjekstva sa lica mjesta", navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Pošto su ubili Lekovića, Hasanaji su se dali u bjekstvo, ali nakon kraće potrage tri policajca uočili su bjegunce u naselju Sutorina. Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili, ali bjegunci su pružili otpor. Prema iskazima policajaca, Luan Hasanaj je uperio pištolj prema njima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg. Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na što je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio. Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.