Božović u posjeti opštini sa procentualno najvećim brojem Srba u CG:  Srbija spremna da investira u izgradnju sportske hale u Plužinama
Sa sastanka

Božović u posjeti opštini sa procentualno najvećim brojem Srba u CG: Srbija spremna da investira u izgradnju sportske hale u Plužinama

Predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić sa saradnicima primio je danas u prvu zvaničnu radnu posjetu novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića.

Tom prilikom predstavnici opštine Plužine upoznali su ambasadora Vladimira Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine koja je u završnoj fazi izrade.

Tom Strategijom biće, kako se pojašnjava u saopštenju, definisani razvojni projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana Opštine, kao i zaustavljanje iseljavanja stanovništva kao najvećeg problema, a time i dalji razvoj same Opštine. Kao najznačajnije istakli su potencijale u oblasti poljoprivrede, turizma i drvne industrije.

Božović se zahvalio na prijemu i istakao da je izabrao da opština Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posjetiti, da bi time u ime države Srbije i njene Ambasade u Crnoj Gori iskazao poštovanje prema Opštini koja je na zadnjem popisu procentualno imala najviše stanovnika koji su se izjasnili kao Srbi, kao i najveći broj onih koji govore srpskim jezikom.

"Ambasador Božović je prenio spremnost Republike Srbije i poruku predsjednika Aleksandra Vučića da je Srbija spremna da investira i učestvuje u izgradnju sportske hale u Plužinama koja nedostaje, koju će zajednički koristiti svi stanovnici Opštine kako god se izjašnjavali. Takođe, dogovorena je buduća saradnja u pogledu realizacije projekata koji će biti realizovani na osnovu Strategije Opštine te zamolio da se pripremi Studija sa konkretnim podacima koji će poslužiti u realizaciji tih projekata", kazali su iz SNP-a.

Predsjednik opštine Plužine izrazio je zahvalnost na posjeti Ambasadora Srbije u Crnoj Gori Plužinama, kao i činjenici da je izabrao Plužine za prvu zvaničnu posjetu neke opštine u Crnoj Gori, posebno ističući da mu je drago da su Plužine u nečemu prve.

Takođe je istakao značaj saradnje sa gradovima pobratimima Kraljevom i Ivanjicom, kao i potrebu većeg promovisanja raftinga na Tari kao nadaleko čuvene turističke atrakcije i krstarenja Pivskim jezerom, te obilaska Parka prirode „Piva“ kao prvog parka prirode u Crnoj Gori.

"Predstavnici Opštine su upoznali ambasadora Božovića i sa svim problemima sa kojima se suočavaju u komunikaciji sa Vladom Crne Gore s obzirom na činjenicu da su opoziciona opština od 1998. godine, odnosno da vladajuća DPS partija na državnom nivou nikada nije bila ni blizu osvajanja lokalne vlasti. Ta činjenica je, nažalost, korišćena za neadekvatan odnos državne vlasti prema opštini Plužine.", navode iz SNPa.

Sagovornici su se složili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina.

Sastanku se prisustvovali Petar Mitrić, predsjednik Skupštine opstine Plužine, Vladimir Joković, predsjednik SNP CG, Vladimir Knežević, glavni administrator i Slobodan Delić, direktor Parka prirode „Piva“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.