Švedska: Zbog nepoštovanja distance prijete zatvaranjem restorana i kafića
Ilustracija

Švedska: Zbog nepoštovanja distance prijete zatvaranjem restorana i kafića

Švedska je zaprijetila da će zatvoriti kafiće i restorane koji se ne pridržavaju preporuke zdravstvenih vlasti o socijalnom distanciranju.

"Vidimo zabrinjavajuće izvještaje o prepunim baštama kafića i restorana. Dozvolite mi da budem krajnje jasan. Ne želim da vidim prenatrpane bašte restorana u Stokholmu ili bilo gdje drugde", rekao je ministar unutrašnjih poslova Mikael Damberg na konferenciji za novinare. 

Vlada je juče zatražila od 290 lokalnih samouprava da izvještavaju o tome kako restorani i kafići primjenjuju preporuke Agencije za javno zdravlje. 

"Ove smjernice se moraju poštovati, u suprotnom će lokali biti zatvoreni", rekao je Damberg. 

Ranije ove nedjelje švedski premijer Stefan Lofven rekao je da "nije broj sunčanih sati ili temperatura ta koja odlučuje da li da slušamo savjete vlasti ili ne".

"Ne mislite ni na trenutak da smo još prošli kroz ovu krizu", rekao je. 

Švedska se odlučila za relativno liberalnu politiku borbe protiv pandemije koronavirusa, pa su umesto restriktivnih mjera, kafići i restorani ostali otvoreni, kao i škole. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.