Novo žarište koronavirusa: Peru se bori sa pandemijom Covid-19, dok medicinski radnici protestuju zbog loših uslova rada
Protesti medicinskih radnika, Foto: Reuters

Mrtvačnice i bolnice su pune

Novo žarište koronavirusa: Peru se bori sa pandemijom Covid-19, dok medicinski radnici protestuju zbog loših uslova rada

Broj inficiranih koronavirusom u Peruu raste velikom brzinom ove nedelje, a u toj zemlji je potvrđeno 20 hiljada slučajeva, izvestio je Rojters.

Milioni građana Perua ostali su bez posla, a bolnice se sa velikim naporom bore sa lošim uslovima rada i sve većim brojem oboljelih, prenosi Tanjug.

Mrtvačnice su popunjene, tijela preminulih drže sa u hodnicima bolnica, nema dovoljno zaštitne opreme i izbijaju protesti nezadovoljnih i uznemirenih medicinskih radnika koji traže efikasnije bezbjednosne uslove za rad.

Poljoprivrednici koji gaje koku suočeni su sa padom cijena od 70 odsto i planiraju da zahtijevaju od vlade otkup viškova sirove koke.

Vlada Perua, 2. svjetskog proizvođača bakra, najavila je masivnu ekonomsku pomoć za sektor rudarstva i za građane u iznosu od 90 milijardi sola (oko US $26,4 milijarde).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.