Vujošević da plati 75.500 eura u zamjenu za puštanje iz pritvora
Nenad Vujošević

Podgorički Viši sud prihvatio je jemstvo

Vujošević da plati 75.500 eura u zamjenu za puštanje iz pritvora

Podgorički Viši sud prihvatio je jemstvo bivšeg sekretara Vrhovnog državog tužilaštva Nenada Vujoševića od 75.500 eura u zamjenu za puštanje iz pritvora, kazala je za Dnevne novine savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Vujošević, međutim, neće izaći iz pritvora nakon pravosnažnosti rješenja, ukoliko ne uplati u sudski depozit 5.000 eura i ne upiše hipoteku na stan vrijednu 70.500 eura u korist države.

Njemu je takođe izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravka uz obavezu javljanja nadležnom državnom organu jednom sedmično.

Viši sud je, podsjetimo, prethodno odbio predlog za jemstvo u kojem je Vujošević ponudio dva stana, uz obrazloženje da se ti stanovi mogu naći među sumnjivom imovinom koja može biti zaplijenjena tokom finansijske istrage protiv njega.

Vujošević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja.

Bivši sekretar Vrhovnog tužilaštva je u žižu javnosti dospio sredinom septembra prošle godine kada je Knežević objavio telefonski razgovor sa njim u kojem sekretar potvrđuje da je nosio novac za vršioca dužnosti VDT Ivicu Stankovića. Te optužbe je Stanković kategorično negirao ističući da je svoj posao radio časno i pošteno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.