Bezbjedan nastavak letova uz socijalno distanciranje na aerodromima i u avionima
Ilustracija

EK

Bezbjedan nastavak letova uz socijalno distanciranje na aerodromima i u avionima

Evropska komisija predstaviće u maju niz pravila za bezbjedan nastavak putničkih letova nakon ukidanja vanrednih mjera, uključujući socijalno distanciranje na aerodromima i u avionima, saopštila je evropska komesarka za saobraćaj Adina Valean.

Ona je na Tviteru napisala da će se morati da poštuju pojedina pravila socijalnog distanciranja na aerodromima i u avionima, kako bi se garantovala bezbjednost putnika.

Valean je rekla da će među mjerama koje će da budu predmet rasprave da budu i nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija aviona i aerodroma, prenose Nezavisne novine.

"Sve to bi trebalo da bude dio uputstava i vjerovatno sredinom maja možemo da predstavimo ovu strategiju na kojoj radimo", objasnila je Valean.

Avio-prevoznici su izrazili zabrinutost da bi takve mjere usporavanja širenja pandemije mogle da ugroze isplativost na duže vrijeme, nakon prestanka ograničenja putovanja.

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) procijenila je da bi kriza mogla da košta avio-prevoznike ukupno 314 milijardi USD.

Valean je saopštila da očekuje da će socijalno distanciranje da bude potrebno sve dok se ne pronađe lijek ili vakcina za KOVID-19.

"Očekujemo da kriza i virus ostanu sa nama", upozorila je Valean.

Ona je dodala da još nije moguće reći kada će avio-industrija da nastavi sa radom.

"Trenutno ne mogu reći kada će to da se dogodi, jer moramo da poslušamo savjete zdravstvenih stručnjaka", dodala je Valean.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.