Proizvođač automobila Folksvagen počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu
Ilustracija

Nakon pet nedjelja pauze

Proizvođač automobila Folksvagen počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu

Proizvođač automobila Folksvagen ponovo je počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu, posle petonedjeljne pauze zbog mjera oko suzbijanja koronavirusa.

Kompanija je navela da je zdravlje važnije od broja vozila pošto se proizvodnja nastavlja uz nova zdravstvena pravila dogovorena sa predstavnicima radnika koji uključuje nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka od 1,5 metara.

Druge mjere uključuju redovno čišćenje, držanje obavezne razdaljine u toaletima, svlačionicama i menzama.

Na početku je plan da se proizvodi 50 vozila dnevno, oko trećina prethodne proizvodnje.

Ta fabrika proizvodi električno vozilo ID.3, koje je ključno za plan kompanije da proizvodi kola na baterije za masovno tržište.

Za sada se električna kola proizvode u malim serijama i mnoge ponude spadaju u luksuzne kategorije.

Folksvagen planira da prodaje nova električna vozila po početnoj cijeni od ispod 30.000 eura.

Zaposleni su od danas na poslu i u fabrici Folksvagena u Kemnicu, gdje će zvanično proizvodnja da počne 27. aprila kao i u Drezdenu, a uskoro se pokreće proizvodni proces i u Volsburgu, Emdenu i Hanoveru, prenosi Dojče vele.

Proizvodni pogoni u nekoliko evropskih zemalja nastavili su rad poslednjih dana dok neke vlade pokušavaju da ublaže neke od mjera izolacije uvedene zbog koronavirusa koje su zadale udarac privredi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.