Kako će izgledati kupovina odjeće nakon ukidanja mjera?
Ilustracija

Kako će izgledati kupovina odjeće nakon ukidanja mjera?

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak otkrio je kako će izgledati svakodnevni život kad popuste mjere, kako će piti kafu ili isprobavati odjeću u radnjama.

"Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao neko za koga ne znate je li inficiran koronavirusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcionisanje načina da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakovana roba, imate mogućnost da je kod kuće probate i vratite ako vam ne odgovara ili na neki drugi način zamijenite", kazao je Capak gostujući na RTL-u.

Komentarisao je kako bi građani trebalo da se ponašaju u kafićima kad se otvore terase.

"Ako vam na određenu udaljenost od 1 metar ili više od 1 metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima, nego treba razmišljati da treba funkcionisati, naučiti živjeti i raditi s tim da se održava socijalna distanca", ističe, piše Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.