Rajaner: Idiotska ideja je da letimo ako sjedišta u sredini budu prazna
Ilustracija

Izvršni direktor saopštio da će prizemljiti sve avione

Rajaner: Idiotska ideja je da letimo ako sjedišta u sredini budu prazna

Izvršni direktor Rajanera Majkl O'Liri izjavio je da ta niskobudžetna irska kompanija neće ponovo letjeteti ako je potrebno da sjedišta u sredini budu prazna kako bi se održala sigurna udaljenost zbog korona virusa.

U intervjuu Fajnenšel tajmsu, O'Liri je upozorio irsku vladu da ako planira da uvede takvo pravilo "ili plati za sjedište u sredini, ili se neće letjeti" zato što kompanija "ne može da zaradi sa popunjenošću od 66 odsto".

Prema njegovoj ocjeni, ostavljanje praznog sjedišta u sredini ne garantuje dovoljnu distancu.

"To je idiotska ideja koja ionako ne vodi ničemu", rekao je O'Liri.

Konkurentska britanska niskotarifna kompanija Izidžet je prošle sedmice pomenula mogućnost da u početku leti sa praznim sjedištima u sredini.

S druge strane, Britiš ervejz je odlučio da suspenduje većinu zaposlenih, a osnivač Virdžin atlantika Ričard Branson je zatražio od vlade da pomogne kompaniji koja bi u suprotnom mogla da bankrotira.

Prema procjeni Međunarodne organizacije za civilni vazdušni saobraćaj, do septembra bi moglo da bude za 1,2 milijarde putnika manje zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.