Nikšić: Krali bakarne kablove, dva sportska bicikla, izvršili bespravnu sječu šume...
Ilustracija

Nikšić: Krali bakarne kablove, dva sportska bicikla, izvršili bespravnu sječu šume...

Policija je u Nikšiću tokom aprila rasvijetlila tri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Naime, policija je lišila slobode Š.N. (28) iz Nikšića koji je, kako se sumnja, 8. marta izvršio provalu magacina jedne firme i otuđio bakarne kablove u vrijednosti od oko 1.400 eura.

"Na taj način je Š.N., sumnja se, izvršio krivično djelo teška krađa, te je priveden nadležnom tužiocu koji je osumnjičenom odredio zadržavanje do 72 sata, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, a koji mu je odredio pritvor", saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićka policija je rasvijetlila i krivično djelo krađa koje je izvršeno na štetu D.P. iz Nikšića, a od kojeg su iz dvorišta porodične kuće otuđena dva sportska bicikla.

"Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo kao krađa.

Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela policijski službenici su na osnovu prikupljenih dokaza identifikovali maloljetnog A.M. iz Nikšića kao izvršioca ovog djela", saopšteno je.

Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac za maloljetnike prema čijem nalogu je protiv A.M. u redovnom postupku podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa.

Takođe, policija je u Nikšiću, na osnovu prikupljenih dokaza identifikovala izvršioca krivičnog djela teška krađa izvršenog u noći između 16. i 17. septembra 2015. godine na štetu pekare “Minipek” koja se nalazi u sklopu Osnovne škole “Olga Golović” u Nikšiću.

"Ovo krivično djelo je, kako se sumnja, izvršio S.P. (29) iz Nikšića koji je po nalogu nadležnog tužioca istom priveden, a protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", navode iz policije.

Preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u tekućem mjesecu podnijeli krivičnu prijavu protiv S.Đ. (60) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa.

"Kako se sumnja, S.Đ. je u januaru 2020. godine izvršio bespravnu sječu devet jelovih stabala u vlasništvu države Crne Gore, ukupne bruto mase 8.194 kubna metra", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.