SZO upozorila: Oprezno sa otvaranjem granica
Ilustracija

Stvar treba riješiti na regionalnom nivou, pa tek onda razmatrati na međunarodnom

SZO upozorila: Oprezno sa otvaranjem granica

Sve države treba da budu krajnje oprezne u ponovnom otvaranju svojih granica kada pandemija korona virusa počne da se smiruje.

Izjavio je Majkl Rian, izvršni direktor Svjetske zdravstvene organizacije, prenosi Tanjug.

On je rekao da zemlje već razmatraju kako da ponovo uspostave kretanje ljudi, ali da se pri tom mora uzeti u obzir procjena rizika i vidjeti koje zemlje imaju sličnu kontrolu nad virusom, kao i da li postoji povjerenje u mjere koje se sprovode u drugoj zemlji.

Mislim da prvo treba riješiti tu stvar na subregionalnom i regionalnom nivou, a zatim omogućiti ostala putovanja, ali to će zahtijevati pažljivo upravljanje rizicima, rekao je Rian.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.