U Švedskoj sezona počinje 14. juna, i to sa publikom na stadionima

Nni puna 24 časa pošto su rukovodioci Holandskog fudbalskog saveza obavijestili javnost da neće da bude mečeva u toj zemlji prije prvog septembra, bolje vijesti dolaze iz Švedske. Tamošnja Allsvenskan liga startovaće 14. juna, prema pisanju lokalnih medija, a odmah će da se igra pred punim stadionima.

Predstavnici 32 kluba u prva dva ranga takmičenja (Alsvenskan i Superetan) sastali su se u utorak da razgovaraju, a 14. jun je izabran kao datum za povratak koji svi ciljaju.

Prvobitno je švedsko prvenstvo odloženo do četvrtog aprila, ali je ipak postalo jasno da će pauza morati da bude produžena. Timovi su zainteresovani da se mečevi igraju sa publikom kada šampionat bude nastavljen.

Švedske vlasti imaju prilično popustljiv stav prema pandemiji koronavirusa u odnosu na neke druge evropske države, a do sada je od posledica novog virusa u toj skandinavskoj zemlji preminulo nešto manje od 2.000 ljudi, a zabilieženo je više od 16.000 slučajeva.

U Švedskoj su sve vrijeme otvoreni restorani i kafići, kao i sve radnje, a škole i dalje rade normalno. Premijer Stefan Lefven apelovao je na građane da se „ponašaju kao odrasle osobe“.

Sa druge strane, Danska je najavila da lokalno prvenstvo neće početi prije 17. maja, a već sada je poznato da će prvi mečevi da se igraju bez prisustva publike, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.