UEFA demantovala mogućnost da se fudbal neće igrati do 2021.: Nikakva preporuka SZO nije stigla
Ilustracija

UEFA demantovala mogućnost da se fudbal neće igrati do 2021.: Nikakva preporuka SZO nije stigla

Vijest se zavrtela i uznemirila sve koji vole fudbal. Navodno je Svjetska zdravstvena organizacija uputila preporuku da čak do kraja 2021. godine bude zaustavljen najpopularniji svjetski sport. Iz UEFA je brzo stigao demanti:

- To nije tačno. Takva preporuka iz SZO nikada nije stigla - izjavio je portparol UEFA za "Independent" i dodao da je cilj privesti takmičenja kraju po okončanju pandemije.

Navodno, kako je objavila italijanska "Republika", jedan od osnovnih razloga za dugoročnu zabranu je očekivanje da će korona u nekom od oblika da se vrati među svjetsku populaciju već na kraju ovog ljeta, a pošto se pronalaženje i masovna proizvodnja vakcine protiv virusa ne očekuje baš tako brzo, postoji navodno realna bojazan da će prije svega navijači moći da budu prenosioci.

Iz UEFA su brzo sve demantovali, a danas bi, posle sjednice Izvršnog komiteta, nacionalni savezi trebalo da dobiju konkretne preporuke da li i pod kojim uslovima mogu da se nastave lige, na čemu evropske kuća fudbala insistira. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.