Pet miliona Kineza pratilo uživo onlajn promociju crnogorskog turizma
Foto: Changhong

"Most prijateljstva"

Pet miliona Kineza pratilo uživo onlajn promociju crnogorskog turizma

Skoro pet miliona kineskih internet korisnika pratilo je uživo onlajn promociju crnogorskog turizma, pod nazivom Most prijateljstva, održanu u Kini.

Organizator promocije i portparol kompanije Changhong, Rao Binbin, kazao je da to preduzeće želi da pomogne oporavku crnogorske ekonomije nakon epidemije.

Tokom promocije, koja je trajala dva sata, predsjednik kompanije Changhong Zhao Jong, najavio je i donaciju Crnoj Gori za borbu protiv epidemije, odnosno 50 hiljada zaštitnih maski i medicinske materijale.

„Današnja najavljena donacija i promocija samo je prvi korak saradnje te kompanije sa Crnom Gorom“, rekao je Zhao i dodao da očekuje još ljepšu saradnju u budućnosti.

Foto: Changhong

Iz kompanije Changhong su rekli da je internet uživo promocija ovih godina postala novi trgovinski i marketinški trend u Kini, ali koristeći svoj uticaj prvi put su organizovali takvu “prekograničnu” i dobrotvornu promociju o drugoj zemlji.

Kompanija Changhong je po tome stvorila novi rekord u istoriji kineskog interneta.

Kompanija Changhong je osnovana 1958. godine, najveća industrijska kompanija u kineskoj provinciji Sečuan, vodeći je proizvođač kućnih elektronskih uređaja u Kini. Istog dana je Changhong lansirao svoj novi proizvod, odnosno televizor s 5G+8K rezolucijom. Kao vodeća domaća kompanija u Kini, u takvom trenutku uvijek privlači pažnju ogromnog broja građana.

Rao je kazao da žele da iskoriste takav trenutak, ponude svoju platformu kako na internetu tako i među njihovim klijentima, da održe dobrotvornu promociju o Crnoj Gori, i na takav način pomognu oporavku njene ekonomije nakon epidemije.

Na promociji je, preko videozapisa, učenik Konfučijevog instituta Univerziteta Crne Gore, Danilo Jeknić, na kineskom jeziku predstavio Most na Đurđevića Tari, student Univerziteta Donja Gorica Balša Lompar predstavio je Stari grad Kotor, dok je direktorica turističke agencije FlajMontenegro, Ana Marojević, poslala dobrodošlicu kineskim turistima.

Ambasador Crne Gore u Kini, Darko Pajović, pozdravio je kineske gledaoce preko interneta i zahvalio kineskim prijateljima.

Mnogo kineskih korisnika je preko poruka prokomentarisalo da nije dobro znalo za Crnu Goru ranije, pri čemu su izrazili veliko interesovanje da putuju u Crnu Goru poslije epidemije.

Osim toga, igračice kineske ženske reprezentacije vaterpola su preko videozapisa zahvalile Crnoj Gori koja je na najkritičnom vremenu epidemije u Kini primila za pripreme za kvalifikaciju OI.

Foto: Changhong

Kompanija Changhong se nalazi u gradu Mianjangu kineske provincije Sihuan. Mianjang je prijateljski grad Nikšića, a njihovi susjedni gradovi, Zigong je prijateljski grad Budve, Suining je prijateljski grad Žabljaka, a provincija Sečuan gdje se nalazi ta kompanija je uspostavila prijateljske odnose sa Podgoricom u 2015.

Predstavnici te kompanije smatraju da imaju više razloga da pomognu Crnoj Gori.

Pajović i Zhao su naveli da se između Crne Gore i Kine njeguje tradicionalno prijateljstvo, kao i da dva naroda uvijek u teškim trenucima pomognu jedan drugom.

Takođe, zahvaljujući filmu bivše Jugoslavije Most, ta turistička atrakcija je neobično popularna među starim generacijama Kine.

„Očigledno je da između dvije države postoji veoma veliki potencijal za saradnju“, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.