U Beranama dozvoljeno korišćenje parkova i šetališta
Foto: Opština Berane

U Beranama dozvoljeno korišćenje parkova i šetališta

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane je u cilju sprečavanja širenja virusa na današnjoj sedmoj sjednici donio nove mjere kojima se dozvoljava korišćenje parkova i park šuma na području ove opštine.

Dozvoljeno je korišćenje izletišta kod spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka – Cvetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad) i šetališta u ulici Mira i slobode (gradska obilaznica pored Lima) u svrhu upražnjavanja individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti poput trčanja, džoginga uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance, navodi se u saopštenju.

Kako su podsjetili iz ove Opštine, nove mjere važe od srijede, 22. aprila, od 17.00 sati, i primjenjivaće se do 4. maja 2020. godine.

“Navedeno je da je i dalje zabranjeno korišćenje aerodromske piste u svrhu rekreacije i sporta, kao i saobraćaj za motorna vozila na ovom prostoru. Razlog za takvu odluku je i to što će aerodromski prostor u narednom periodu nastaviti da koriste specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima naše opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane”, dodaju oni

Podsjećaju, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Vlade Crne Gore dalo je na jučerašnjoj sjednici saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera uvedenih radi zaštite zdravlja i života građana.

“Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19:00 sati radnim danom, subotom od 13:00, a nedjeljom od 11:00 sati, do pet sati ujutro narednog dana ubuduće važi od 23:00 sata svim danima. Naglašeno je da je i dalje obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance”, navode iz Opštine.

Naredbom koju je donijela Vlada Crne Gore zabranjuju se okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a preporukama je jasno stavljeno do znanja da građani, osim u slučaju prijeke potrebe, trebaju da ostanu kod kuće.

“Iz tima još jednom apeluju na sugrađane da se pridržavaju Naredbe kako bismo eventulnu mogućnost pojave i širenja virusa Kovid -19 sveli na minimum”, ističu oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.