Holandski avion sa zaštitnom opremom iz Kine stiže danas u Crnu Goru
Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe

Uslišen zahtjev poslat putem EADRCC

Holandski avion sa zaštitnom opremom iz Kine stiže danas u Crnu Goru

Avion sa 70 kubnih metara zaštitne i medicinske opreme kupljene u Kini danas stiže u Podgoricu letom koji su osigurale holandske vlasti, kako bi hitno snabdjeli crnogorski zdravstveni sistem.

"Holandija odgovara na zahtjev Crne Gore za logističku i finansijsku pomoć u vezi sa transportom opreme za ličnu zaštitu koju je Crna Gora kupila u Kini. Crna Gora je poslala zahtev preko NATO mehanizma Evroatlantski koordinacioni centar za odgovor u kriznim situacijama (EADRCC), a koji koordinira ponudu i potražnju pomoći u kriznim situacijama u okviru Alijanse", saopšteno je portalu Pobjeda iz Ambasade Holandije u Crnoj Gori.

Među opremom koja će biti dopremljena dana nalazi se762.000 maski, 455.000 rukavica, 5.000 test setova, 2.800 kompleta zaštitne odeće, 1.800 zaštitnih naočara, 450 toplomera i 20 štitnika za lice.

"NATO i slične multilateralne organizacije su za Holandiju ključne u borbi protiv globalne krize izazvane virusom Kovid 19. Ovim letom želimo da pokažemo Crnoj Gori da je NATO tu za nju i u teškim vremenima, i da samo zajednički možemo pobediti virus", navedeno je u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.