Uhapšena osumnjičena za ubistvo djeteta pri porođaju, danima bila životno ugrožena
ilustracija

Uhapšena osumnjičena za ubistvo djeteta pri porođaju, danima bila životno ugrožena

Tridesetšestogodišnja M. P. uhapšena je juče u Kliničkom centru, a potom privedena na saslušanje zbog sumnje da je početkom aprila u zetskom Bijelom Polju ubila svoju tek rođenu bebu.

Policija je protiv M. P. još ranije podnijela krivičnu prijavu i osumnjičila je za ubistvo djeteta pri porođaju.

Međutim, tek juče stekli su uslovi za njeno hapšenje, jer je danima bila životno ugrožena, pišu Vijesti.

Beživotno tjelo novorođenčeta pronađeno je 6. aprila, u jami na porodičnom imanju M. P. u Zeti.

Čedomorstvo je otkriveno dan ranije, nakon što su zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore obavijestili podgoričku policiju da je u njihove prostorije na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba životno ugrožena, zbog porođaja van medicinske ustanove.

 Beživotno tijelo je po nalogu nadležnog tužioca upućeno na obdukciju. 

Prema saznanjima “Vijesti”, tridesetšestogodišnjakinja je ljekarima Kliničkog centra rekla da ima ginekoloških problema, ne pominjući da se nedugo prije toga porodila.Ljekari su, međutim, odmah otkrili istinu i obavijestili policiju.

Crnogorski Krivični zakonik, za izvršioce krivičnog djela - ubistvo djeteta pri porođaju, propisuje kaznu do pet godina zatvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.