Turci grade kovid bolnicu na pistama aerodroma u Istanbulu (VIDEO)

Turska je odlučila da sagradi kovid bolnicu na pistama aerodroma „Ataturk“ u Istanbulu. Bolnica zauzima dvije piste, dok je treća i dalje otvorena za avio-saobraćaj.

Na snimcima sa aerodroma vide se teretni avioni kako polijeću s piste dok radnici rade na mjestu gdje su uništene piste.

Vazduhoplovni zvaničnici su rekli da se sabraćaj na aerodromu odvija bez problema sa piste koja je otvorena.

Očekuje se da će bolnica da bude gotova u roku od mjesec dana.

Broj oboljelih od KOVIDA- 19 u Turskoj je veći od 86.000.

Aerodrom „Ataturk“ od 6. aprila prošle godine radi samo za kargo letove, poslovne korisnike i službe vazdušnog taksija. 

Do tada je bio jedan od najprometnijih aerodroma u svijetu, ali je izgrađen novi glavni aerodrom u Istanbulu, prenosi RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.