U Indiji spašeno šestoro turista koji su živjeli u pećini nakon uvođenja mjera protiv koronavirusa
Foto: Tanjug

U Indiji spašeno šestoro turista koji su živjeli u pećini nakon uvođenja mjera protiv koronavirusa

Indijski zvaničnici spasli su šestoro turista koji su živjeli u pećini u Indiji nakon uvođenja restriktivnih mjera radi spriječavanja širenja koronavirusa.

Četvorica muškaraca i dvije žene preselili su se u pećinu u Rišikešu na sjeveru Indije nakon što su ostali u Indiji sa vrlo malo novca, prenosi Tanjug.

Vazdušni, željeznički i putnički saobraćaj obustavljen je u Indiji od 24. marta, prenio je BBC.

Svih šestoro su negativni na KOVID-19 i prebačeni su u privatni karantinski centar, naveli su zvaničnici.

Oni su iz Ukrajine, SAD, Turske, Francuske i sa Nepala i došli su odvojeno u Indiju prošle godine.

Živjeli su u malim hotelima i privatnom smještaju u Rišikešu, koje je popularna turistička destinacija u podnožju Himalaja.

Oni su živjeli u pećini 25 dana prije nego što ih je primjetilo lokalno stanovništvo i obavijestilo policiju.

Turista sa Nepala je znao hindi jezik i pomagao je ostalima da nabave namirnice za ono malo novca što su imali, saopštila je policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.