U Italiji konačno više respiratora nego pacijenata kojima su potrebni
Ilustracija

U Italiji konačno više respiratora nego pacijenata kojima su potrebni

Italijanski specijalni komesar za vanredne situacije kaže da prvi put od početka pandemije ima više respiratora nego pacijenata u odjeljenjima intenzivne njege.

"To nam daje snagu da idemo naprijed", kaže italijanski specijalni komesar za vanredne situacije Domeniko Arkuri.

U Italiji je oko 2.500 pacijenata na intenzivnoj njezi zbog infekcije virusom korona.

Arkuri je rekao kako su ranije morali da odlučuju ko će dobiti respirator koji nekome može da spasi život, jer ih nije bilo dovoljno za sve kojima su bili potrebni.

"To ću pamtiti čitavog života i ne želim nikome da doživi tu dilemu", rekao je on.

Već nekoliko dana u Italiji se smanjuje broj pacijenata na intenzivnoj njezi.

U Evropi najveći ukupan broj umrlih od virusa korona je u Italiji - više od 24.000. U Italiji su prvih nedjelja pandemije bolnice popustile pod navalom oboljelih, posebno na sjeveru, gdje ih je bilo najviše.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.